www.ljungafors.se © 2010 

 

 

Ljungafors gård

strax utanför Skillingaryd

 

- Ett smultronställe i Småland!

 Start     Byggnaden     Omgivning     Historik     Bokning & Kontakt     Gårdens maskiner och redskap   

 

 

 

BYGGNADEN

 

Lägenhetsyta: 100 m2

Antal bäddar: 8, möjlighet till 2 extra bäddar i vardagsrummets bäddsoffa.

  

Nedre plan

Entréhall med skrivbord. Vardagsrum med radio, CD och TV (Boxer), kök med matplats för åtta personer, elspis med fläkt, kyl- och frys, mikrovågsugn, modern vedspis för matlagning och mysig värme. Badrum med dusch, WC, arbetsbänk och tvättmaskin (5 kg). Sovrum 1 med nya dubbelsängar och två Duxfåtöljer i skinn, stor altan med grill, direkt utgång från köket. Stora gräsytor runt huset. Skogen alldeles inpå.

 

Övre plan

Trappa upp till hall varifrån man går vidare till tre sovrum och en nyinstallerad WC. Sovrum 2 (det största) med en dubbelsäng, läshörna med Duxfåtöljer i skinn, och TV med tyska kanaler.  Sovrum 3 med dubbelsäng och  sovrum 4 med våningssäng, primärt avsedd för barn men med mått för vuxna. I det rummet finns även ett skrivbord.

 

Trappan upp, samt hallen, liksom sovrum 4 (som varit kök) har, på inrådan av Länsmuseet i Jönköping, kvar sin prägel av det förgångna. Pärlspont i trappa och hall och boaseringar från 50-talet i sovrum 3. Det kan tilläggas att skåpluckorna i det nya köket, tack vare IKEA, fått prägel av pärlspont.

 

Altan (18 m2)

Byggd av tryckimpregnerat trallvirke och matbord för åtta personer. Skall framöver förses med ljusgenomsläppligt isolerat skärmtak. Direktutgång från köket.

 

Övrigt

Ny 3-kammarbrunn för avlopp samt nyborrad vattenbrunn på 61 meter. Då bergrunden är järnrik (området tillhörde en gång i tiden Tabergs bergslag) finns nytt vattenfilter. Mycket gott vatten. I ladugården finns cyklar, krocketspel m.m. samt vedbod med ved för köksspisen. Det gamla hemlighuset är sanerat och håller på att blir lekstuga för barnen

 

 

Vardagsrummet

Hall nere

Kökets matplats

Vedspis i köket

Diskbänk & Spis

Badrum på bottenvåning med tvättmaskin och grovdisk

Badrummet har en fräsch och inglasad duschkabin

1 Sovrum på bottenvåning med dubbelsäng

1 Sköna fåtöljer i sovrummet på bottenvåningen. 

Hall uppe och WC

2 Sovrum på övervåning med en dubbelsäng.

2 Sovrum på övervåningen med TV och läshörna.

3 Sovrum på övervåning med dubbelsäng.
(Genomgång från sovrum 4)

4 Sovrum i gamla köket på övervåningen.
(Genomgång till sovrum 3)

 

ljungafors@hotmail.se    Tel +46 39312456    Mobil +46 70 6477476